Veřejné připomínkování překladu české verze Creative Commons 4.0

Prázdniny začaly a my se na Vás obracíme s žádostí o připomínkování českého překladu licencí Creative Commons 4.0.

 

Tentokrát se již jedná o finální návrh českého překladu, který prošel interním kolem připomínkování, byl konzultován s vedením organizace Creative Commons a byl dopracován do níže uvedené podoby. Věříme, že se nám podařilo vypořádat se všemi zaslanými připomínkami, nicméně veřejná konzultace vždy může objevit nové podněty.

 

Uvítáme proto každou poznámku, opravu, upozornění na chybu, překlep apod. formou připomínek.

 

Veřejný návrh překladu základní verze licence Creative Commons BY-NC-SA 4.0 naleznete na https://meta.wikimedia.org/wiki/Creative_Commons_CZ/4.0a.org/wiki/Creative_Commons_CZ/4.0

 

Ostatní varianty licence se z předložené licence CC BY-NC-SA dají dovodit pouhým vypuštěním příslušných pasáží, proto je pro konzultaci použita právě tato licence, jelikož obsahuje celkový (maximální) text. Pro lepší přehlednost a možnost komparace je návrh doplněn i anglickým originálem.

Na závěr je nutné říci, že základní myšlenkou verze 4.0 je, že se nejedná o PORT (tedy “upravení” textu na český právní řád jako tomu bylo u verze 3.0), ale pouze o lingvistický překlad. Ten ovšem stále respektuje základní českou právní terminologii.

 

Bližší informace o tom, co je v CC 4.0 nového naleznete zde: http://creativecommons.org/version4.

 

Text ke konzultaci bude otevřen do 9. 8. 2015.

 

Děkujeme za Váš zájem o Creative Commons, Vaše podněty a šíření této informace a zejména Vám přejeme příjemné a pohodové léto!

Tým CC CZ